Usos educatius de la web 2.0

   

Quins usos hi ha actualment?

Bé com tots sabem, els usos de la web 2.0 cada vegada són més freqüents i influenciables per a la societat, i més enriquidors, si són ven utilitzades, per a l’educació.

Gràcies a que els serveis que proporciona són de fàcil accés, ús, és pot distribuir i compartir ràpidament dels docents als estudiants i al contrari. Sempre que vagi acompanyada d’una correcte ensenyança externa de les TIC a través d’una bona metodologia, ja que sinó no funcionaria la innovació si després no s’utilitzen de manera adequada o directament no són utilitzades.

A través d’aquests recursos didàctics i materials (TIC),  és poden fer plantejaments innovadors amb els mateixos principis o realitzar canvis als principis i a la metodologia. 

Avui dia, la web 2.0, és una web utilitzada per la majoria de la població, tant en mitjans de comunicació com per ús docent. Per tant, ens centrarem en els usos pedagògics i educatius.

  • Facilita la relació amb els altres a través de diferents activitats, com d’aprenentatge, d’avaluació i també de creació.
  • Gràcies a la facilitat d’estar connectats entre usuaris, facilita la comunicació individual o grupal, ja que poden compartir comentaris mútuament.
  • Les fonts d’informació faciliten que l’aprenentatge sigui cada vegada més autònom, més participatiu i amb més motivació per l’alumne.

Com a conclusió podria dir que sempre s’ha de mirar més enllà del que hi hagi escrit a qualsevol web, ja que hem de ser crítics i no fiar-nos de tota la informació publicada i això ens ho hauria d’ensenyar la institució educativa.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Què és la web 2.0?

La web 2.0 la podríem definir com a una nova era de la tecnologia i la segona generació de la història de la web, utilitzada actualment per tot.

També anomenada Web Social, la funció principal és que podem tenir a l’abast tot tipus d’informació pràcticament a l’instant, ja sigui per comunicar, per compartir i per ampliar el nostre coneixement. Va ser creada al 2003 i va sorgir per el canvi i el desenvolupament de la societat en relació amb les tecnologies.

És utilitzada per usuaris actius que comparteixen contingut a aquesta xarxa social per tal de crear i veure altres creacions d’altres usuaris de la societat, ja que informen, comuniquen i generen coneixements.

Hem de tenir en compte, que el seu ús ha de ser moderat i conscient, ja que cada cop són més utilitzades per l’oci i normalment no es fa  l’ús adequat.

Hem d’aprendre a ser crítics, ja que tota la informació és molt abundant i no ens podem fiar de tot el que ens presentin, hem de distingir la informació vàlida i la que no ho és. Això és degut a què qualsevol usuari pot introduir dades sense tenir el suficient coneixement per fer-ho.

Per tant, considero que aquesta capacitat de crítica hauria de ser adquirida durant el període de maduresa.

Com a ús personal podria esmentar que és moderat, ja que no sóc una persona que depèn de les noves tecnologies, tot i que si que m’agrada utilitzar-les en el meu temps d’oci i durant el meu aprenentatge per cercar informació.

Les xarxes més utilitzades són les de cerca d’informació com Google i les socials com Facebook, Instagram i Twitter.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Hola, món!

Welcome to Blogs.uab.cat. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Publicat dins de General | 1 comentari