Eliminació definitiva de les expectatives urbanístiques en el valor del sòl urbanitzable delimitat a partir de l’1 de gener del 2012

 

     1.-El número 2 de la Disposició Transitòria tercera del Text Refós de la Llei del Sòl va permetre que s’apliqués al sòl urbanitzable delimitat el règim de valoració propi de les lleis immediatament precedents (Llei 6/1998 i Llei 10/2003). És a dir, les “lleis urbanístiques del Partit Popular”.

 

     Quedava així salvat el principi de confiança legítima i s’acudia al criteri tradicional de la legislació espanyola d’introducció “suau” dels nous criteris de valoració.

 

 

     2.-L’indicat precepte va preveure un període inicial de transitorietat de 3 anys, que va ser ampliat pel Decret-Llei 6/2010, sobre mesures per a l’impuls de la recuperació econòmica i de l’ocupació, fins al 31 de desembre del 2011. Aquest termini podia ser alterat en dos casos:

 

     -Per previsió expressa sobre terminis d’execució al planejament.

     -Per previsió expressa sobre terminis d’execució a la legislació territorial i urbanística.

 

 

     3.-No havent-se dictat cap pròrroga posteriorment, a partir de l’1 de gener del 2012 el denominat “sòl urbanitzable delimitat” ja serà valorat com a sòl rural i sense expectatives urbanístiques (excepte que s’hagi completat la urbanització i hagi de taxar-se com a sòl urbanitzat).

 

     No obstant, és cert que el factor de correcció per localització (ja regulat pel nou reglament de valoracions) podria amorosir la caiguda de les xifres.

Jeremy Webb. Sèrie UK. landscapes, 1.19.6.2011. ES VALORA EL QUE ES VEU.

 

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada ha esta publicada en Dret Urbanístic i Edificació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.