Quins requisits calen per a obrir un establiment d’allotjament turístic ?

1.-El sector turístic és un dels més regulats administrativament (cosa que, per cert, s’agraeix quan s’està lluny de casa). Ara bé, aquesta regulació també ha quedat afectada per la normativa d’adaptació a la Directiva de Serveis. En aquest sentit, està cridat a tenir una gran rellevància sòcio-econòmica el recent Decret 183/2010, d’establiments d’allotjament turístic (DOGC del 26).

2.-El Decret té un primer títol de Disposicions general on s’implanta un sistema de declaració responsable combinat amb la inscripció forçosa en un registre administratiu (el Registre de Turisme de Catalunya). Ara bé, aquesta inscripció pot venir acompanyada d’una verificació tècnica de la Direcció General de Turisme. Una de les claus de la inscripció és la classificació de la categoria de l’establiment, que parteix de la declaració del titular, però que pot ser revisada administrativament.

El règim de control ambiental d’activitats no s’altera.

3.- A més, el Decret regula les condicions de contractació (per exemple, el contracte turístic d’allotjament) i les disposicions específiques per modalitats d’establiments:

-Hotelers.

-Apartaments turístics.

-Establiments de càmping.

-Establiments de turisme rural.

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Dret Urbanístic i Edificació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.