Quines són les obligacions principals de les entitats col•laboradores de l’Administració ?

1.- Els articles 91 i següents de la Llei catalana 26/2010, de règim jurídic i de procediment administratiu han regulat el marc general de les entitats col·laboradores de l’Administració que exerceixen funcions d’inspecció i control. Aquestes entitats col·laboradores són entitats tècniques especialitzades, públiques o privades, i amb personalitat jurídica pròpia, que han de complir els requisits de solvència tècnica i financera establerts per reglament.

2.- En síntesi, han de complir les següents obligacions:

a)      Complir i mantenir els requisits en funció dels quals se’ls ha atorgat l’habilitació. L’habilitació és la llicència administrativa que declara la seva aptitud i capacitat per a actuar. En cas d’incompliment dels requisits estipulats a l’habilitació, aquesta llicència pot ser suspesa i fins i tot, retirada.

b)      Complir adequadament les funcions d’inspecció i control i garantir la confidencialitat de la informació obtinguda.

c)      Subscriure pòlisses d’assegurança que cobreixin els riscos de llur activitat, en la quantia que determini la normativa sectorial.

d)     No subcontractar actuacions vinculades a la inspecció i control.

e)      Sotmetre’s a la supervisió de l’òrgan administratiu competent i lliurar-li còpia de les actes, els informes i les certificacions emeses.

f)       Tenir dependències d’atenció al públic, ja siguin físiques o electròniques.

g)      Tenir un sistema de reclamacions a disposició de les persones inspeccionades o controlades. En casos de resolució desfavorable a la reclamació o de manca de resolució, les persones afectades poden traslladar la reclamació davant de l’òrgan administratiu competent.

h)      Respectar el règim d’incompatibilitats establert per la normativa sectorial.

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Procediment administratiu i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.