IMPORTANT COP FINANCER AL RÈGIM LOCAL BRITÀNIC.

1.-Als primers anys de la democràcia espanyola, algunes veus proposaren l’acostament al règim local del Regne Unit. Es considerava una gran virtut la seva simplicitat, ja que l’Administració Local britànica executa les polítiques del Govern central. Això fa als ens locals molt dependents dels criteris del govern de torn (com ha estudiat un equip coordinat per Sílvia DÍAZ-SASTRE (Coord.) dins de VELASCO CABALLERO (Dir.), “Gobiernos locales en Estados federales y descentralizados: Alemania, Italia y Reino Unido”, publicat al maig del present any per l’Institut d’Estudis Autonòmics).

2.-El Govern britànic ha anunciat aquesta setmana al Parlament LA MAJOR REDUCCIÓ DE LA DESPESA PÚBLICA DES DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL. Podeu veure l’impacte del programa –denominat 2010 Spending Review- com a gran estrella de la web oficial del Govern: http://www.direct.gov.uk/en/Nl1/Newsroom/SpendingReview/DG_191762

3.-Les primeres anàlisis periodístiques consideren que L’ADMINISTRACIÓ LOCAL PODRIA SER EL NIVELL ADMINISTRATIU AMB UN RETALL MÉS CONTUNDENT (un 7,1% combinat amb una reducció de possibilitats impositives, la qual cosa ens porta a un 15% de disminució anual efectiva de la despesa fins a l’any 2015). A canvi, el Govern vol atorgar una major llibertat de determinació del lloc on s’ha de gastar. Mentre els periodistes parlen de que “els Ajuntaments li han de fer la feina bruta al Ministre d’Hisenda”, ELS REPRESENTANTS DE LES ASSOCIACIONS MUNICIPALISTES HAN EXPRESSAT LA SEVA PREOCUPACIÓ. Així, la Baroness Margaret Eaton, president de la Local Government Association (associació que integra les administracions locals) ha indicat , entre altres coses que:

“Aquests retalls causaran un dany i una preocupació real a milions de persones que utilitzen els serveis que l’Ajuntament proveeix, des de programes per a la infància fins a assegurar que els carrers siguin nets. Els Ajuntaments faran tot el que puguin per a minimitzar els efectes d’aquestes reduccions…però els estalvis que caldrà fer afectaran serveis en els quals la gent encara confia.” (Font: The Guardian del 21 d’octubre).

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Crisi econòmica, Dret comparat, Municipis i règim local i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.