SERÀ DELICTE L’OMISSIÓ DE LA REALITZACIÓ D’INSPECCIONS OBLIGATÒRIES D’INDÚSTRIES O ACTIVITATS CONTAMINANTS.

1.-El nou Codi Penal, d’imminent entrada en vigor, ha inclòs com a novetat el càstig de la conducta “que hubiere omitido la realización de inspecciones de caràcter obligatorio” quan es tracti d’indúestries o activitats contaminants (art. 329.1).

2.-L’anterior suposa una novetat i donarà lloc a alguns dubtes interpretatius. En principi, cal precisar que EL CARÀCTER OBLIGATORI DE LA INSPECCIÓ HA D’ESTAR PREVIST A LA NORMA REGULADORA DE LA INDÚSTRIA O ACTIVITAT (per exemple, una posta en servei).

3.-D’altra banda, es manté com a infracció la conducta de l’autoritat o funcionari públic que amb motiu de les inspeccions d’indústries o activitats contaminants “hubiere SILENCIADO LA INFRACCIÓN de leyes o disposiciones normativas de carácter general que las regulen” (art. 329.1 del nou CP).

Quant a Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Dret Penal i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.