Primer de Maig reivindicatiu

Des de la secció sindical dels CAU-Iac, us convidem als actes del 1 de Maig en els quals la Intersindical Alternativa de Catalunya, així com les Marxes per la Dignitat, participen.

Us hi esperem!!!

1_maig_turu1_maig_cano

El 1r de maig està reconegut com el dia internacional dels treballadors i treballadores a molts països del món. Es un dia commemoratiu, festiu i reivindicatiu del moviment obrer. Aquest dia d’homenatge es va acordar el 1889 a París al Congrés Obrer Socialista de la  Segona internacional. L’homenatge es fa als “màrtirs  de Chicago”, sindicalistes anarquistes que van ser executats als EEUU per la seva participació a les jornades de lluita per la consecució de la jornada laboral de vuit hores. Aquest fets van tenir el seu origen en una vaga iniciada el 1r de maig de 1886 i el seu moment àlgid va ser el 4 de maig amb  la revolta de Haymarket. Curiosament als EEUU no es celebra aquest dia.

Es decebedor que més de 125 anys després dels fets que van originar la mobilització d’aquests treballadors per aconseguir una jornada laboral de 40 hores setmanals ens trobem al nostre país amb unes condicions laborals desregulades per la darrera reforma laboral, aprovades pel govern espanyol i beneïda i aplicada pel govern català. L’aplicació d’aquesta reforma laboral va apropant cada vegada més les condicions laborals dels treballadors i treballadores del segle XXI a les que es tenien al segle XIX.

Ja no hi ha dret al treball de les persones, ara les persones son una mercaderia més de l’engranatge econòmic i financer internacional. No interessa que existeixin ciutadans, l’únic important és que hi hagi consumidors.

Davant d’aquest panorama, per tu que és el 1r de maig, un dia festiu o un dia reivindicatiu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.